9 November 2010

Sony Reader Daily Edition PRS-950 je u prodaji

Nakon što je prvi put najavljen u septembru novi Sony Reader Daily Edition PRS-950 je u prodaji. Sa svojim 7 inča velikim ekranom osetljivim na dodir to je najveći čitač koji trenutno nudi Sony. Opremljen je sa Wi-Fi i besplatnim AT&T 3G i trenutno se nudi po ceni od $299. Dolazi u sjajnom aluminijumskom kućištu što odaje ne samo utisak čvrstoće i snage već i vrlo uglađenog stila. Zahvaljujući materijalu koji je upotrebljen Sony PRS-950 je vrlo lagan (svega oko 300 gr.) što svakako olakšava korišćenje. Dodate su neke vrlo interesantne mogućnosti kao što su intuitivan zoom sadržaja, automatsko kreiranje višestraničnog okruženja, screen saver kod dužeg perioda neaktivnosti, pa sve do izvrsnog organizatora koji omogućava grupisanje elektronskih knjiga po imenu autora, vrsti sadržaja kao i brojnim drugim kriterijumima.
Ugrađen je rečnik sa prevodom na deset jezika pri čemu je dovoljno samo dvaput dodirnuti željenu reč dok trostruki dodir uključuje pretragu date reči na Wikipediji. Novi Sony čitač ima ugrađenih 2 GB interne memorije a proširenja su moguća preko SD kartica. Unošenje elektronskih knjiga je moguće preko bežične mreže ili preko USB porta računara.
Sony Reader Daily Edition PRS-950 je kompatibilan sa velikim brojem formata uključujući  ePub, PDF (Adobe DRM zaštičenim), BBeB Book (PRS DRM zaštičenim), Text and RTF DRM-šifrovanim fajlovima. Uz te podržani su i klasični PDF, RTF i DOC fajlovi te mnogi drugi.

2 comments:

E-čitač said...

Kako sam na kraju osobno odabrao ipak Kindle, uglavnom zbog isplativosti, gledajući sada Sony izgleda još uvijek nije direktno nabavljiv barem u Hrvatskoj. Ne znam kako je situacija kod vas? Ima li netko da ga uvozi?

Inače sadrži svakako neke stvari koje bih volio vidjeti da i Amazon implementira, ali ovaj screen saver me zbunjuje (i Kindle ga ima) - pa ako je to tehnologija ekrana koja ne troši energiju za prikaz sadržaja već samo pri svakoj izmjeni sadržaja ekrana, pa zašto ga ona nakon x minuta (na Kindle-u s ekranom od 6 inča je nakon 10 min) oni nasilno izmijene?! Eh, kad bih barem to mogao isključiti... :)

Michael Stameni said...

Situacija u Srbiji je identična. Moguća je nabavka preko Amazona ali carina, takse i špediterski troškovi je poskupljuju do nivoa neisplativosti. Što se tiče screen savera i njegovog isključivanja za Kindle DX data su dva rešenja - produženje sa 10 minuta na jedan sat te druga varijanta sa nezavisnom tipkom koja ga isključuje proizvoljno. Pogledaj na sledećem linku http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=48827&page=6. Za Kindle 3 imaš soluciju ako pogledaš sledeći link http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=99229.

Post a Comment

 
 

Blogger

Elektronski čitači, elektronske knjige, recenzije uređaja i svakodnevne novosti teme su ovog bloga.