12 October 2010

Sony PRS-350 Pocket Edition - Prikaz

Jedan od najboljih elektronskih čitača koje je Sony do sada izbacio na tržište opremljen je ekranom dijagonale 5 inča sa rezolucijom od 800x600 piksela. Težak je svega 155 g i gotovo da ga nećete ni osetiti u rukama. Ima oko 2 Gb interne memorije što omogućuje smeštaj preko hiljadu elektronskih knjiga. Model nije opremljen sa Wi-Fi ili 3G tako da knjige koje skidate sa Sony elektronske biblioteke morate prvo smestiti u računar a tek potom prebaciti na čitač. Podržane je gomila poznatih formata elektronskih knjiga uključujući: ePub, PDF, Doc, TXT, RTF, LRF itd.
Sony PRS-350 omogućava vam da čitate svoje knjige u 6 različitih font veličina od kojih se medium čini najpraktičnijim. Omogućeno je dodavanje zabilješki, markiranje dela teksta koristeći tastaturu ekrana osetljivog na dodir. ručno možete menjati orijentaciju teksta sa portreta na položeni što je praktično rešenje za eliminisanje ograničenja koje donosi ekran od 5 inča ovog džepnog izdanja.
Veličina i prenosivost su velike prednosti koje Sony PRS-350 izdvajaju od konkurencije. Brzina okretanja strana takođe nadmašuje onu već viđenu kod B&N Nook ili Kobo uređaja.
Ovo je odličan model za poneti sa e-ink ekranom koji dozvoljava čitanje na direktnoj sunčevoj svetlosti bez bilo kakvog odsjaja. Srebrna boja uređaja čini ga vrlo uglađenim i profesionalnim.
Sve ove osobine čine ga idealnim novogodišnjim poklonom sa cenom oko $180.

0 comments:

Post a Comment

 
 

Blogger

Elektronski čitači, elektronske knjige, recenzije uređaja i svakodnevne novosti teme su ovog bloga.