26 September 2010

Kindle 3 - najbolja kupovina?

Kindle treće generacije pojavljuje se u dve izvedbe sa ekranom od 6" - Kindle Wireless Reading Device, Wi-Fi, 6" Display, Graphite - Latest Generation od $139 i verzija Kindle 3G Wireless Reading Device, Free 3G + Wi-Fi, 6" Display, Graphite, 3G Works Globally - Latest Generation od $189. Sa ekranom od 9" stiže verzija Kindle DX Wireless Reading Device, Free 3G, 9.7" Display, Graphite, 3G Works Globally – Latest Generation od $379.
Verzija 3G je omogućava besplatni wireless preko firme AT&T u preko sto zemalja i omogućava pregled e-mail poruka, pregled najnovijih vesti, download besplatnih knjiga sa sajtova kao što su Baen, Feedbooks, Project Gutenberg...Kindle 3 dolazi uglavnom u crnoj boji i pruža do sada najbolji kontrast od svih dosada poznatih elektronskih čitača. Odlična ergonomija uz dugme za okretanje strana koje se nalazi na obe strane uređaja omogućava dugotrajno korištenje jednom rukom. To je istovremeno i najlakši Kindle do sada sa svojih nepunih 250 grama i lakši je od Nook za oko 85 grama a od Sony Touch oko 55 grama. Za razliku od laptopa ili tableta nema zagrijavanja kućišta. Autonomija baterije je odlična i sa isključenim wireless traje do jedan mesec, dok sa wireless uključnim autonomija je desetak dana. To ga čini odličnim saputnikom na putovanjima. Isporučuje se sa mikro-USB kablom za punjenje baterije preko računarskog USB porta.
Prilikom čitanja na raspolaganju su vam tri različita fonta u osam veličina. Podržani su kineski, japanski, čirilićni znaci kao i latinske i grčke skripte. Moguće je dodavanje komentara a ima ugrađen rečnik  The New Oxford American Dictionary. Text-to-speech funkcija omogućava audio preslušavanje elektronske knjige uz izbor ženskog ili muškog glasa uz tri brzine čitanja .
Kapacitet ugrađene memorije omogućava skladištenje oko 3500 knjiga (4Gb od čega 3Gb stoji na raspolaganju korisniku). Podržani su formati Kindle (AZW), TXT, PDF, Audible (Audible Enhanced (AA, AAX)), MP3, nezaštićeni MOBI, PRC prirodni; HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP kroz konverziju.
Uz sva poboljšanja koje donosi Kindle 3 je komparativno i jedan od najjeftinijih elektronskih čitača. Postojanje Wi-Fi kao i nadmoć u većini drugih karakteristika ostavlja konkurenciju iza sebe i čini ga najboljom kupovinom u klasi.

0 comments:

Post a Comment

 
 

Blogger

Elektronski čitači, elektronske knjige, recenzije uređaja i svakodnevne novosti teme su ovog bloga.